Unify, billigare än Cool Company

Unify eller Cool Company?

Följande inlägg är en jämförelse

Unify & Cool Company är två helt skilda aktörer inom egenanställning i Sverige. Unify och Cool Company har inte någon form av samarbete och bör därför inte förväxlas. Denna artikel bör därför ej ses som något annat än just en jämförelse av två helt skilda tjänster för fakturering utan företag.

För dig som jobbar och fakturerar utan företag så kan du nu fortsätta göra din grej, men till en lägre kostnad! Unify är en ny aktör på den svenska marknaden och vårt mål är att du som gör grovarbetet ska få behålla så mycket av kakan som möjligt. Vår kostnad är betydligt lägre än dem flesta aktörerna i Sverige, utan att tjänsten på något sätt är sämre, snarare tvärt om! Vi på Unify jämför oss gärna med t.ex Cool Company som är en populär och etablerad egenanställningtjänst här i Sverige. Du kan se en enklare jämförelse mellan Unify och Cool Company här nedan.

Unify jämfört med Cool Company

Unify CoolCompany
Kostnad 3,95% 5,98%
Utbetalning inom 24h* 24h*
RUT/ROT avdrag
Support 24/7** Mån-Tors 8.30-17
Fre 8.30-16
Registrera dig

*Vid expressalternativ
**Ej tel. support


Egenanställning

När man är frilansare utför man jobb eller tjänster åt andra men man är inte anställd av något företag. Om man däremot har en egenanställning är man anställd i ett företag för egenanställda. CoolCompany och Unify är exempel på sådana företag. Unify är ett nytt företag på marknaden inom egenanställningsföretag. När egenanställningsföretag används kan man säga att frilansaren då kan räknas som en anställd i det företaget. Det är då nämligen egenanställningsföretaget som fakturerar den egenanställdes kunder och betalar skatter och arbetsgivaravgifter. Egenanställningsföretaget i sin tur tar ut en avgift som består av omkring 6 %, beroende på företag, på alla fakturabelopp som faktureras. På detta sätta får den egenanställda in sina pengar utan att ha ett eget företag och utan att ha ansvaret för att arbetsgivaravgifter och andra skatter betalas enligt Skatteverkets regler.

Egenanställning hos Unify

Unify är som sagt ett nytt egenanställningsföretag och håller på slår sig in på marknaden med konkurrenskraftiga priser för faktureringstjänster även utan företag. Vi på Unify menar att genom att ha den absolut lägsta kostnaden för varje faktura jämfört med samtliga konkurrenter i Sverige, så kommer vi kunna hjälpa ännu fler Frilansare och privatpersoner som är intresserade av att jobba lite extra men slippa krånglet med eget företag. Vår avgift för varje faktura ligger på endast 3,95 %, vilket innebär att vi är 2,03 % lägre än Cool Companys avgift för samma tjänst. Det låter kanske inte mycket, men om du t.ex jobbar som en Frilansare på heltid och fakturerar 1’000’000kr/år så kommer du tjäna ca 20000kr mer om året via Unify än hos Cool Company. Nettolönen (dvs efter skatt och avgifter) hos Cool Company skulle ligga på ca. 500790kr medans hos Unify skulle ligga på ca 520500kr.

Så mycket får frilansaren ut med egenanställning hos Unify

Om en frilansare väljer att vara egenanställd hos Unify har den valt det egenanställningsföretag med den lägsta avgiften på 3,95 %. Utöver de 3,95 % som Unify tar ut dras skatter och avgifter. Skatter och avgifter är på 44 % oavsett om frilansaren väjer att sköta sina fakturor själv eller om den väljer att ha en så kallad egenanställning. Sammanfattningsvis kan sägas att, om frilansaren använder sig av Unify, på en faktura på 100 kronor dras 44 kronor av för skatter och avgifter samt dras 3,95 kronor som avgift till Unify. På 100 kronor får alltså frilansaren ut ca 52 kronor och har då kunnat fakturera utan företag.

Så mycket får frilansaren ut med egenanställning hos Cool Company

Om en frilansare väljer att vara egenanställd hos Cool Company har den valt det egenanställningsföretag med en avgift på 5,98 %. Utöver de 5,98 % som Cool Company tar ut dras skatter och avgifter. Samma fasta skatter och avgifter på 44 % vilket är desamma oavsett om man är egenanställd eller driver sitt egna bolag. Sammanfattat, om den egenanställda använder sig av Cool Companys tjänsta, på en faktura på 100 kronor dras 44 kronor av för skatter och avgifter samt 5,98 kronor som avgift till Cool Company. På 100 kronor får alltså frilansaren ut 50,08 kronor och har då kunnat fakturera utan företag.

Jobba som egenanställd och fakturera utan företag

Till skillnad från en egenföretagare behöver inte en egenanställning ha en F-skattsedel, den kan alltså fakturera utan företag. Den behöver heller inte bry sig om att ta kurser och lära sig allt kring bokföring. Den lön som fås in på sitt konto via egenanställningen är allt så helt skattad och klar och behöver varken deklareras eller bokföras.

Alla kan bli egananställda på Unify

Alla som vill fakturera utan företag har möjlighet att använda sig av Unify, de enda kraven som måste uppfyllas är att man är 18 år gammal, är svensk medborgare samt har ett mobilt BankID. För att bli kund registrerar man sig Unifys hemsida genom att fylla i sin personuppgifter och godkänna med sitt BankId. Unify förbehåller sig dock rätten att neka personer en anställning (Mer information kommer att framföras till den ansökande).

Vi hoppas denna guiden gör det enklare för dig att välja hos vilket företag du vill arbeta som egenanställd! Vi är säkra på att oavsett om du väljer Unify eller Cool Company så kommer du att bli mer än nöjd.

Senast uppdaterad: Fredagen den 25 Mars 2019 10:19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *