Unify ett alternativ till Frilans Finans

Unify ett alternativ till Frilans Finans

För den som arbetar som frilansare och vill ha möjlighet att kunna fakturera utan att ha ett eget företag finns det hjälp att få. Det finns företag som sköter all fakturering för frilansare genom att ta ut en liten avgift för jobbet (Som t.ex Frilans Finans & Unify). Frilansaren kan då i sin tur lägga sin dyrbara tid på att ägna sig åt sina uppdrag. Fördelen blir utöver att frilansaren får mer tid över till sitt riktiga jobb också att denne slipper ta ansvar för själva ekonomin, detta ansvar överlämnas helt och hållet till egenanställningsföretaget.

Unify jämfört med FrilansFinans

Unify FrilansFinans
Kostnad 3,9% 6%
Utbetalning inom 24h* 24h*
RUT/ROT avdrag
Support 24/7 Vardagar 9-17
Registrera dig Gå till

*Vid expressalternativ


Egenanställning

När man är frilansare utför man jobb eller tjänster åt andra men man är inte anställd av något företag. Om man däremot har en egenanställning är man anställd i ett företag för egenanställda. FrilansFinans och Unify är exempel på sådana företag. Unify är ett nytt företag på marknaden inom egenanställningsföretag. När egenanställningsföretag används kan man säga att frilansaren då kan räknas som en anställd i det företaget. Det är då nämligen egenanställningsföretaget som fakturerar den egananställdes kunder och betalar skatter och arbetsgivaravgifter. Egenanställningsföretaget i sin tur tar ut en avgift som består av omkring 6 %, beroende på företag, på alla fakturabelopp som faktureras. På detta sätta får den egenanställda in sina pengar utan att ha ett eget företag och utan att ha ansvaret för att arbetsgivaravgifter och andra skatter betalas enligt Skatteverkets regler.

Egenanställning hos Unify

Unify är som sagt ett nytt egenanställningsföretag och har tagit sig in på marknaden med konkurrenskraftiga priser för faktureringstjänster. Unify menar att de tar ut den absolut lägsta procenten för varje faktura jämfört med samtliga konkurrenter i Sverige. Unify tar en avgift för varje faktura på 3,9 %, vilket innebär att de tar 2,1 % lägre än deras största konkurrenter. De erbjuder även en tjänst som de kallar för Expressbetalning. Att ha tjänsten Expressutbetalning innebär att man får betalt inom 24 timmar från det att fakturan är lagd. För de som inte har extratjänsten Expressutbetalning betalas pengarna ut så snart kunden har betalat fakturan.

Så mycket får frilansaren ut med egenanställning hos Unify

Om en frilansare väljer att vara egenanställd i Unify har den valt det egenanställningsföretag med den lägsta avgiften på 3,9 %. Utöver de 3,9 % som Unify tar ut dras skatter och avgifter. Skatter och avgifter är på 44 % oavsett om frilansaren väjer att sköta sina fakturor själv eller om den väljer att ha en så kallad egenanställning. Sammanfattningsvis kan sägas att, om frilansaren använder sig av Unify, på en faktura på 100 kronor dras 44 kronor av för skatter och avgifter samt dras 3,9 kronor som avgift till Unify. På 100 kronor får alltså frilansaren ut 52,1 kronor och har då kunnat fakturera utan företag.

Fakturera utan företag som egenanställd

Till skillnad från en egenföretagare behöver inte en egenanställning ha en F-skattsedel, den kan alltså fakturera utan företag. Den behöver heller inte bry sig om att ta kurser och lära sig allt kring bokföring. Den lön som fås in på sitt konto via egenanställningen är allt så helt skattad och klar och behöver varken deklareras eller bokföras.

Tilläggstjänster hos Unify

Unify har förmånliga tilläggstjänster för sina egenanställda. En av dessa tilläggstjänster handlar om köp av fakturor. Likt ett faktureringsföretag kan nämligen Unify köpa sina egenanställdas fakturor och på så sätt ta över hela ansvaret vad gäller betalning från kunder. Med denna tjänst betalas frilansarens lön ut direkt, det vill säga att frilansaren inte behöver invänta kundens faktiska betalning. Unify lägger då ut pengar för att låta frilansaren få betalt direkt medan de själva snällt får vänta på den faktiska betalningen från den riktiga kunden. Detta kan vara en avgörande faktor för frilansarens ekonomiska resurser. En egenanställd behöver inte heller lägga ned tid på kunder som inte betalat sina fakturor i tid utan detta sköter egenanställningsföretaget med frilansaren redan har fått ut sin lön.

Unify idag

Trots att Unify är nystartat så har de redan fått över 50 unika egenanställda som använder deras tjänster idag. Dessa arbetar båda åt mindre och större aktörer. Att de redan har fått in så många egenanställda beror antagligen på att de erbjuder de absolut lägsta kostnaderna för tjänsten jämfört med konkurrenterna i Sverige såsom det ser ut nu. De flesta konkurrenterna till Unify har avgifter som är omkring 6 % medan Unify då kan konkurrera med sina ynka 3,9, vilket inte helt oväntat lockar en hel del kunder till dem, dels helt nya inom frilans men också kunder från konkurrenterna.

Alla kan bli egananställda på Unify

Alla som vill fakturera utan företag har möjlighet att använda sig av Unify, de enda kraven som måste uppfyllas är att man är 18 år gammal, är svensk medborgare samt har ett mobilt BankID. För att bli kund registrerar man sig Unifys hemsida genom att fylla i sin personuppgifter och godkänna med sitt BankId.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *